Nieuws algemeen

Vliegverboden voor VK, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika verlengd tot 1 april

De vliegverboden voor het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en landen in Midden- en Zuid-Amerika zijn verlengd tot 1 april. Dat heeft demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) woensdagavond bekendgemaakt.


Nog geen groen licht van overheid voor Fieldlab-reizen van TUI en Corendon

Reisorganisaties TUI, Corendon en ANVR kondigen woensdag aan dat ze samen een zogenaamde coronavrije vakantie organiseren "onder regie van het RIVM". Het RIVM ontkent er iets van te weten, maar het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bevestigt dat er gesprekken lopen.


Acht personen neergestoken bij vermoedelijke terreurdaad in Zweden

De Zweedse politie vermoedt een terroristisch motief bij de man die in het Zuid-Zweedse stadje Vetlanda woensdagmiddag acht mensen stak met een scherp voorwerp. De dader kon worden gearresteerd nadat hij door agenten in zijn been was geschoten.


Liveblog KNVB-beker | Ajax bij rust verdiend op voorsprong tegen Heerenveen


Video | Verzonken Chinees dorp verschijnt na veertig jaar boven water

Het verzonken Chinese dorpje Dajiao is deze week door droogte weer aan de oppervlakte verschenen. Dajiao kwam ruim veertig jaar geleden onder water te staan toen er een enorm reservoir gecreƫerd werd.


Belgische 55-plussers kunnen alsnog worden gevaccineerd met AstraZeneca

Het coronavaccin van AstraZeneca kan aan alle volwassen Belgen worden toegediend, dus ook aan 55-plussers. Dat hebben de Belgische ministers van Volksgezondheid besloten. De Hoge Gezondheidsraad had dat eerder deze week al geadviseerd.


Het belangrijkste coronanieuws van vandaag


Zeker 38 mensen gedood bij protesten tegen staatsgreep in Myanmar

Myanmarese veiligheidstroepen hebben opnieuw het vuur geopend op burgers die demonstreren tegen de staatsgreep door het leger. Daarbij zijn woensdag 38 mensen omgekomen, meldde de VN-gezant voor Myanmar, Christine Schraner Burgener.


Capitool-politie ontvangt signalen over nieuwe bestorming donderdag

De politie van het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington heeft signalen ontvangen over een nieuwe bestorming van het parlementsgebouw, meldt het politiekorps woensdag. Een nog onbekende militie zou donderdag actie willen ondernemen. De beveiliging van het gebouw is per direct opgeschroefd.


Kappers knippen zich suf op eerste dag: 'Ik glij uit over het haar'

Vroeg opstaan, veel knippen en laat stoppen. Nederlandse kappers mochten woensdag hun zaak weer openen na maanden dicht te zijn geweest. "Het is hier een gekkenhuis. De telefoon staat roodgloeiend", zegt een kapper tegen NU.nl. Enkele kapperszaken openden hun deuren zelfs al om 4.30 uur.